به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری حوزه، آیتالله اعرافی مدیر حوزههای علمیه در دیدار معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان ملی استعداهای درخشان کشور و هیئت همراه در قم بر اهمیت تعلیم و تعلم و تربیت تاکید کرد و توجه به این موضوع را در بین مسئولین نظام ضروری دانست و گفت: هر چه قدر دولتمردان به امر به تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش اهمیت و آن را در اولویت برنامهها قرار دهند، بهتر میتوان مشکلات جامعه را حل و فصل و مدیریت کرد.
وی افزود: لازم میدانم از رئیس دولت هم تشکر کنم که موضوع آموزش و پرورش را در اولویت برنامهها قرار دادهاند. باید به جایی برسیم که آموزش و پرورش از اولویتهای برنامهها و فعالیتها باشد تا در پی آن شاهد اتفاقات بهتر برای جامعه و جوانان و خانواده باشیم.
آیتالله اعرافی گفت: ۴۴ سال به لحاظ نظری و عملیاتی با عرصه تربیتی و آموزش و پرورش سروکار دارم و درگیر این مسئله مهم هستم. باید خود را مسئول امر تربیتی و آموزش و پرورش بدانیم و معتقدم وزیران هم نسبت به آن حساس باشند.
رسالتهای جامعه نخبگانی
مدیر حوزههای علمیه در ادامه اخلاق نخبگی را مورد توجه قرار داد و این موضوع را از مقولههای تشکیکی و ذوجهات عنوان کرد و نخبگی و استعداد را نعمتی بزرگ و آسیبهای این مقوله را بسیار مهم ارزیابی کرد و بیان داشت: در عین حال که نخبگی نعمتی است که نباید از آن به سادگی گذشت، اما از دگر سو باید از آسیبهای آن مراقبت کرد تا در اثر بی توجهی گرفتار، اما و اگرها نشویم.
درمان و رفع آسیبهای رفتاری و علمی جامعه نخبگانی
وی، داشتن نسخه، درمان و طرح برای معالجه در زمان بروز آسیبهای رفتاری و علمی و رفع مشکلات این حوزه و شکوفاسازی نقاط قوت را از مسئولیتهای مهم مسئولین بخش نخبگانی برشمرد و اظهار داشت: در همین رابطه در خصوص شناخت جامعه نخبگی و نخبگانی و داشتن طرح و برنامههای جامع و اقدامات لازم و ضروری در این حوزه نیز نباید بی توجه بود.
آیتالله اعرافی، دوگانگی که جامعه نخبگانی با آن مواجهاند و بعضا برای آن جوابی ندارند را مورد توجه قرار داد و گفت: در انقلاب از این نوع دوگانهها وجود دارد و شهید مطهری سردمدار پاسخ گویی به آن بوده است. وقتی ذهن جوان نخبه با این موارد درگیر میشود نباید بدون جواب بماند. لازم است از سوی مسئولین مربوطه پیگیری و به آن پاسخ داده شود و راه حلهای مناسب آن داده شود.
معرفت افزایی نسبت به نظریههای امامین انقلاب و اسلام
مدیر حوزههای علمیه، معرفت افزایی نسبت به آراء و نظریههای امامین انقلاب در حوزههای مختلف و ایجاد تصویرسازی از فضای انقلاب اسلامی و نظریههای ارائه شده از این دو شخصیت عظیم انقلاب را مهم برشمرد و ادامه داد: از رسالتهای این سازمان ایجاد معرفت افزایی است. جوان نخبه نسبت به اسلام و اندیشهها و مبانی دینی لازم است شناخت داشته باشد. نداشتن معرفت میتواند آسیب به اندیشه نخبگانی او وارد کرده و مسیر اندیشهی او را تغییر دهد. این موارد نیازمند راهبری فکری است.
حمایت از سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش افزود: سازمان نخبگانی کشور بایستی پرچمدار این سند باشد و آن را اجرا کند، اگر نقدی دارد. نقدی بزند و راهکار ارائه دهد و برای شکوفایی و اجرای آن قدمهای مثبت و حمایتی بردارد.
مدرسه و مدیر انقلابی
آیتالله اعرافی، نظام آموزشی مدیرمحور را مورد توجه قرار داد و بیان داشت: مدرسه و مدیر از ارکان اصلی تربیت هستند، برای تربیت مدیران با صلابت و مقتدر و با ایمان تلاش و هزینه کنیم. مدرسه خوب نیازمند مدیر سازنده است. جوان زمانی میتواند در جامعه خوب بدرخشد که مدیر شایسته و براساس تراز انقلاب آن را مدیریت و اداره کند. مدیر بایسته و لایق و ارزشی میتواند دانش آموز انقلابی و دینی و ارزشی تربیت کند و جامعه را بسازد و شکوفا کند واز آسیبها نجات دهد.
غرب شناسی؛ رسالت حوزه و جامع نخبگانی
مدیر حوزههای علمیه، غرب شناسی را از دیگر مسائل مهم برشمرد و آن را امر مهم برای مبلغین و مسئولین نهادهای تربیتی عنوان کرد و بیان داشت: بدون غرب شناسی نمیتوان قدمهای سازنده تربیتی برداشت و فضای علمی را به سمت نیل به اهداف بلند سوق داد.
وی حمایت از جامعه نخبگانی و استعداهای درخشان و رفع معایب موجود در دو عرصه نظام آموزشی را ضروری عنوان کرد و در ادامه بر راه اندازی مرکز مطالعاتی دائم برای موضوعات پیرامونی تاکید کرد و بیان داشت: این نوع مراکز میتوانند اقدامهای مؤثری در ارتباط با فضای پیرامونی جامع نخبگانی انجام دهند و گامهای موثری برای حراست و رفع موانع و آسیبها بردارند.
استان قم دارای ظرفیت مهم جهانی است
مدیر حوزههای علمیه در ادامه استان قم را دارای ظرفیت مهم جهانی و ملی برای نظام و دولتمردان برشمرد و حضور مراکز علمی و دانشگاهی در حوزه علوم انسانی، مراکز فرهنگی و جامعه نخبگانی بین المللی را قلب تپنده این استان عنوان کرد و بر حمایت از این قلب تپنده تاکید کرد.
ضرورت توجه به جامعه نخبگانی برای شکوفا شدن و پیشرفت کشور
در ادامه خانم الهام یاوری، معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان ملی استعداهای درخشان کشور، این سازمان را مهم و ویژه ارزیابی کرد و بر حمایت علمی و اندیشهای نخبگان حوزه و مدیر حوزههای علمیه تاکید و برنامههای حمایتی را هم سازنده برشمرد.
وی جامعه نخبگانی را مقوله مهم دانست و تاکید کرد: برای شکوفایی جامع نخبگانی برنامههای متعددی تدوین و در حال اجرا است چرا که حمایت از جامعه نخبگانی میتواند جامع را به پیشرفت سوق دهد.
انتهای پیام/