کد خبر: ۱۰۹۲۸
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۸- 08 May 2025
آیت‌الله اعرافی:

حوزه و روحانیت بدون مردم هیچ است

مدیر حوزه‌های علمیه تصریح کرد: حوزه و روحانیت بدون مردم هیچ است؛ حوزه از متن مردم برخاسته و به سوی مردم در حرکت است، پیوند‌های عمیق عالمان بزرگ با توده‌های مردم و حس خدمتگزاری، همه عناصر مهمی است که در تاریخ حوزه وجود دارد.

حوزه و روحانیت بدون مردم هیچ است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری حوزه، آیت الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه کشور در دیدار جمعی از علمای لبنان که برای حضور در همایش بین المللی یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم به ایران سفر کرده‌اند، اظهار داشت: پیام تاریخی مقام معظم رهبری به همایش بین المللی یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه از لحاظ کمیت و کیفیت ماندگار و نقطه جدید و عطفی در حوزه و ارتباطات حوزوی و دانشگاهی است.

رئیس همایش یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه علمیه قم افزود: حوزه علمیه به عنوان یک کانون و نهاد علم‌بنیان، اخلاق‌مدار، سیاست‌ورز و اجتماعی از سابقه کهنی برخوردار است، در طول تاریخ زنجیره حوزه‌های علمیه در ایران، عراق و کشور‌های اسلامی حضور داشته و با همین نیت در خدمت مردم، جامعه، علم و فرهنگ بوده است. حوزه علمیه زمانی حوزه خواهد بود که بتواند این نیات را حفظ کند و استمرار بخشد.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور در ادامه به بیان مهم‌ترین ویژگی‌های حوزه‌های علمیه پرداخت و تصریح کرد: دانش‌بنیانی یکی از ویژگی حوزه علمیه است و از این منظر بزرگانی از حوزه برخاسته‌اند، زمانی که حوزه و دانشگاه از هم تفکیک نشده بودند، همه علوم در حوزه علمیه رواج داشت و از وقتی اینها تفکیک شدند، عرصه‌های مهم اندیشه‌ای، فلسفی و ... در حوزه مورد احترام بود.

وی ویژگی دیگر حوزه‌های علمیه را اخلاق و حکمت علمی و سنت‌های دیرپای معنوی و عبادی در قلمرو‌های مختلف برشمرد و گفت: بزرگان ما در این قلمرو‌ها گوی سبقت را ربوده و چهره‌ای بزرگ از حوزه در این زمینه ارائه شد.

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری مولفه دیگر حوزه‌های علمیه را بُعد مردمی و اجتماعی آن معرفی کرد و افزود: حوزه و روحانیت بدون مردم هیچ است؛ حوزه از متن مردم برخاسته و به سوی مردم در حرکت است، پیوند‌های عمیق عالمان بزرگ با توده‌های مردم و حس خدمتگزاری، همه عناصر مهمی است که در تاریخ حوزه وجود دارد.

وی تصریح کرد: مولفه دیگر حوزه‌های علمیه سیاست‌ورزی درست و اندیشه‌ورزی صحیح دور از افراط و تفریط در مقوله سیاست است. حوزه پیشگام نهضت‌های بزرگ بوده است، در هجوم‌ها همگام با مردم در برابر توطئه‌گران قرار گرفته و اوج این فعالیت هم نهضت یکی دو صد ساله ایران، عراق و دیگر کشور‌ها بوده و قله این کار هم تحقق انقلاب اسلامی بوده است.

رئیس همایش یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه علمیه قم افزود: مولفه و ویژگی دیگر این است که ایران، چه ایرانِ بزرگِ پیشین و چه ایران امروز که مقتدر و مستقل و با منزلت است، در طول بیش از هزار سال پیشتاز معارف الهی و مکتب اهل بیت (ع) بوده است. نکته جذاب تاریخ ایران این است که در ایران هم از معارف اسلام و تشیع استقبال کرده و هم اینکه از همان قرون اول در عرصه تولید دانشِ دینی پرچمدار بوده است. ایران جامعه‌ای منفعل و صرفاً پذیرا در برابر اسلام نبود، بلکه ایرانیان با سابقه کهن و استعداد وافر پرچمدار تولید اندیشه دینی و رواج و گسترش معارف الهی شدند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

نشست علمی با موضوع «بررسی الزامات و بایسته‌های تحلیل نظرات شورای نگهبان» همراه با معرفی کتاب «تحقیق در متون و اسناد حقوق عمومی و تحلیل نظرات شورای نگهبان»

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۳ مهر ۱۴۰۴

کتاب «حقوق اساسی تطبیقی» منتشر شد

گزارش تصویری دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهید ناظر «حسن شجاعی»

دکتر طحان‌نظیف: دشمن صهیونی با حمله به بیمارستان و زندان نشان داد به هیچ یک از قواعد اخلاقی و قانونی پایبند نیست/ «یاحسین (ع)»؛ آخرین کلام شهید ناظر/ ضمانت آزادی یک زندانی، یک روز قبل از شهادت

قدرت ایران در اتکا به توان داخلی است / مردم را به مشارکت فراگیر اقتصادی دعوت کنیم

برگزاری مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان با حضور نمایندگانی از مجلس و بانک مرکزی

از کشتی تا وزنه‌برداری؛ قهرمانی و پهلوانی عادت ایرانیان است

گزارش تصویری دیدار دکتر مولابیگی با خانواده شهید ناظر «سیدمهدی سیدمیرزایی»

دیدار دکتر مولابیگی با خانواده شهید ناظر «سیدمهدی سیدمیرزایی»؛ او که همراه با مردم در تمام سختی‌ها بود و آخرین آرزویش شهادت در راه قدس و دفاع از وطن بود

پربازدید ها

خبر جدید سخنگوی شورای نگهبان: طرح «تشدید مجازات جاسوسی» و لایحه «ساماندهی پهپاد‌های غیرنظامی» تبدیل به قانون شد

دیدار با بستگان شهیدی که عاشق مادر و خانواده بود/ دکتر طحان نظیف: شهید «محمد چناری» افتخاری برای شبکه ناظران انتخاباتی است

آیت‌الله جنتی: بازگشت قطعنامه‌های تحریمی غیرقانونی است؛ ضرورت هوشیاری مسئولان در برابر توطئه‌های دشمنان/ جوانان جبهه مقاومت زوال قدرت‌های شیطانی را محقق خواهند کرد

آیت‌الله مدرسی‌یزدی: اگر روایات امام عسکری (ع) نبود، فقه نقصان بزرگی داشت

دکتر پروین: معنویت نقش مهمی در شکست محاسبات دشمن دارد/ رژیم صهیونیستی به هیچ یک از اهدافش در جنگ ۱۲ روزه نرسید

سخنان آیت‌الله مدرسی یزدی درباره بعضی حوادث مهمّ اخیر

دیدار با پدر و برادری که شهیدشان در جستجوی خدمت به مردم بود/ دکتر طحان‌نظیف: خون شهیدان در ایجاد و استمرار انسجام ملی موثر بود

گزارش تصویری دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهید ناظر «حسین معینی»

دیدار دکتر مولابیگی با خانواده شهید ناظر «سیدمهدی سیدمیرزایی»؛ او که همراه با مردم در تمام سختی‌ها بود و آخرین آرزویش شهادت در راه قدس و دفاع از وطن بود

آیت‌الله جنتی: اتحاد دولت‌های اسلامی تنها راه رهایی از استعمار است/ قدردانی از تلاش‌های فراجا و نیرو‌های مسلح و امنیتی در مقابله با توطئه‌های دشمنان