کد خبر: ۱۰۸۲۲
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۸- 15 March 2025

واکنش آیت الله اعرافی به کشتار مردم بیگناه سوریه توسط گروه‌های مسلح تحریر الشام

مدیرحوزه‌های علمیه در واکنش به کشتار مردم سوریه توسط گروه‌های مسلح تحریر الشام گفت: اینجانب این جنایات را محکوم کرده و از همه علمای بصیر و شجاع جهان اسلام و بزرگان سایر ادیان خواستارم که این عمل خلاف شرع و قانون را محکوم کرده و موضع گیری نمایند.

واکنش آیت الله اعرافی به کشتار مردم بیگناه سوریه توسط گروه‌های مسلح تحریر الشام

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری حوزه، بیانیه آیت الله اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه در محکومیت کشتار مردم سوریه توسط تحریرالشام (الجولانی) به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

وَلَا تَقْتُلُوا النَّفْسَ الَّتِی حَرَّمَ اللَّهُ إِلَّا بِالْحَقِّ وَمَنْ قُتِلَ مَظْلُومًا فَقَدْ جَعَلْنَا لِوَلِیِّهِ سُلْطَانًا فَلَا یُسْرِفْ فِی الْقَتْلِ إِنَّهُ کَانَ مَنْصُورًا ﴿۳۳﴾/ الإسراء

اسلام به‌عنوان دینی که در آن به حفظ جان، مال و کرامت انسانی تأکید فراوان شده، هیچ‌گاه کشتار بی‌گناهان را روا نمی‌داند؛ و خداوند قادر و حکیم در قرآن کریم صراحتا بیان فرموده‌اند:

«وَلا تَقْتُلُوا النَّفْسَ الَّتِی حَرَّمَ اللَّهُ إِلَّا بِالْحَقِّ» (سوره اسراء، آیه ۳۳).

این آیه به صراحت بر حرام بودن قتل نفس، به‌ویژه قتل انسان‌های بی‌گناه، تأکید دارد. بنابراین، هرگونه اقدام علیه جان مردم بی‌گناه، به‌ویژه در شرایطی که در سوریه مشاهده می‌شود، نقض آشکار آموزه‌های دینی است.

کشتار مردم سوریه توسط گروه‌های مسلح تحریر الشام، نه تنها بر خلاف اصول اسلامی است بلکه موجب تفرقه و آسیب به جامعه اسلامی شده است.

طبق قوانین بین‌المللی حقوق بشر، از جمله کنوانسیون ژنو و میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی، کشتار بی‌گناهان و انجام هر نوع خشونت سازمان‌یافته علیه مردم عادی، به‌ویژه کودکان، زنان و غیرنظامیان، به‌طور قاطع محکوم است.

ماده ۳ مشترک کنوانسیون‌های ژنو که بر اساس آن جنگ‌ها و منازعات مسلحانه باید مطابق با اصول بشردوستانه بین‌المللی پیش رود، به‌شدت هرگونه حمله به غیرنظامیان را منع می‌کند. نقض این اصول، همان‌طور که در اعمال گروه‌هایی مانند تحریر الشام مشاهده می‌شود، مصداق بارز جنایت جنگی است و قابل پیگرد قانونی در محاکم بین‌المللی است.

از تمامی گروه‌های مسلح در سوریه خواستارم که به اصول اسلامی و انسانی پایبند باشند و از هرگونه خشونت و کشتار بی‌گناهان خودداری کنند. در این شرایط حساس که شیطان بزرگ آمریکا و ولیده پلیدش در منطقه رژیم کودک کش صهیونیستی قصد ضربه زدن به اسلام اصیل را دارند، تنها راه پایان دادن به بحران سوریه، تلاش برای آشتی و وحدت ملی است.

پیام اسلام عزیز همیشه پیام صلح، آرامش و رفع تفرقه بوده است. آیات و روایات اسلامی به ما می‌آموزد که هدف هر جنگ و نزاعی باید ایجاد صلح و امنیت باشد، نه کشتار بی‌گناهان.

اینجانب با عرض تسلیت و تأثر عمیق از وقوع قتل عام بی‌رحمانه و کشتار بی‌گناهان در سوریه، این جنایات را محکوم کرده و از همه علمای بصیر و شجاع جهان اسلام و بزرگان سایر ادیان خواستارم که این عمل خلاف شرع و قانون را محکوم کرده و موضع گیری نمایند و از نهاد‌های بین‌المللی و سازمان‌های حقوق بشری درخواست می‌کنم که به‌طور جدی و عملی برای پایان دادن به جنایات جنگی در سوریه اقدام کنند و مسئولان و گروه‌های متجاوز به حقوق بشر را در محاکم بین‌المللی محاکمه کنند.

والسلام علی من اتبع الهدی

علی رضا اعرافی

مدیر حوزه‌های علمیه

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

پیام «حوزه پیشرو و سرآمد» نیازمند گفتمان‌سازی است

اساتید حوزه به «فقه معاصر» توجه ویژه داشته باشند

نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان شنبه برگزار می‌شود

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۶ شهریور ۱۴۰۴

گام تازه پژوهشکده شورای نگهبان در دیپلماسی علمی و فرهنگی با حضور در نمایشگاه کتاب بغداد

دکتر کدخدایی: دفاع مقام معظم رهبری از ابعاد مختلف حقوق ملت در جنگ تحمیلی اخیر باید در این همایش تبیین شود

نهج‌البلاغه کتاب تحول و انقلاب است / بانوان طلبه در حکمرانی دنیای جدید نقش تمدنی دارند

سه‌گانه اسلام، روحانیت و حوزه، ستون‌های استمرار انقلاب اسلامی

با حضور در نمایشگاه کتاب بغداد به‌دنبال همکاری‌های علمی و حقوقی بین‌المللی هستیم

جایگاه فقه در تحلیل حق دفاع مشروع و مواجهه با تجاوز نظامی

پربازدید ها

آیت‌الله مدرسی‌یزدی: اساس اسلام بر وحدت و اجتماع بر حق است/ هرجا دفاع از حقی باشد، اسلام در آنجا حاضر است

بررسی لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

جلسه هیئت تحریریه فصلنامه دانش حقوق عمومی برگزار شد

«سند حوزه و هوش مصنوعی» در آستانه نهایی‌شدن است

پیام راهبردی رهبر معظم انقلاب راهنمای حرکت امروز و فردای حوزه است / هویت روحانیت ریشه در نبوت و امامت دارد

راه مقابله با رژیم صهیونی، پاسخ محکم است

مراقب نفوذ فرهنگی دشمن باشیم

حمله به قطر هشدار بیدارباش به دولت‌های اسلامی است / مذاکرات نشان داد بیگانگان عهدشکن و ستمگرند

تمسک به سیره پیامبر (ص) کلید حل مشکلات جامعه است / پاسداری از خون شهدا وظیفه همه است

حضور انتشارات پژوهشکده شورای نگهبان در نمایشگاه کتاب بغداد