کد خبر: ۱۰۷۴۲
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۹- 09 February 2025
آیت‌الله حسینی خراسانی:

اساس جمهوری اسلامی مبتنی بر استقلال است

عضو فقهای شورای نگهبان گفت: جمهوری اسلامی مبتنی بر استقلال است و هدف از تشکیل آن، انتقال از تاریکی به روشنایی بوده است.

اساس جمهوری اسلامی مبتنی بر استقلال است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری حوزه، آیتالله سیداحمد حسینی خراسانی عضو فقهای شورای نگهبان در آئین تجدید بیعت کارکنان دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با آرمان های امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی در بیت تاریخی حضرت روح الله(ره) اظهار کرد: قرآن به ما توصیه می‌کند که برای درک درست شرایط و ارزیابی صحیح، نگاه جامعی به گذشته خود داشته باشیم و همچنین وضعیت کنونی را تحلیل کنیم.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان کرد: حضرت موسی(ع) به اذن خداوند علیه فرعون و نظام ستمگر او برخاست و یک رژیم ظالم و بی‌رحم را سرنگون کرد و نظامی انسانی و الهی را بنا نهاد، اما پس از سقوط رژیم پیشین و استقرار نظام جدید، مطابق طبیعت امور، در کنار پیشرفت‌ها و موفقیت‌ها، چالش‌هایی نیز پدیدار شدند.

عضو مجلس خبرگان رهبری ابراز کرد: خداوند در بحبوحه‌های آن دوران به حضرت موسی فرمود که هدف از قیام این بود که جامعه و مردم را از ظلم، تاریکی، بی‌عدالتی، جهل، گمراهی و سیاه‌بختی نجات دهیم.

وی ادامه داد: مأموریت حضرت موسی(ع) این بود که قوم خود را از ظلمت به سوی نور هدایت کند، پرده‌های جهل و ضلالت را کنار بزند و مردم را به عالم نور و معنویت راهنمایی کند و برای اینکه مردم بدانند چه تحولی رخ داده است، خداوند به وی فرمود تا به آن‌ها یادآوری کند که ایام الله چگونه شرایط را تغییر دادند.

مفهوم یوم الله فراتر از یک واقعه تاریخی است

آیت الله حسینی خراسانی گفت: یوم‌الله مفهومی فراتر از یک تاریخ یا مناسبت ساده دارد و وقتی از یوم‌الله یاد می‌کنیم، به روزهایی اشاره می‌کنیم که سرشار از عظمت، شوکت، عزت و پیروزی هستند، اما برخی وقایع هم به عنوان یوم‌الله جنبه دیگری دارند.

عضو فقهای شورای نگهبان با اشاره به ضرورت «جهاد تبیین» گفت: باید واقعیت‌های تاریخی را با صداقت برای جوانان بازگو کرد، چرا که عدم روشنگری کافی درباره این مسائل باعث شده بسیاری از مردم آگاهی کاملی از عمق فجایع گذشته نداشته باشند.

عضو مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: انقلاب اسلامی علی‌رغم فراز و نشیب‌های فراوان و فشارها و توطئه‌های تمامی قدرت‌های جهانی که علیه ملت، کشور و نظام اسلامی ما بسیج شده بودند، توانسته تا با عزت و اقتدار باقی بماند و به مسیر الهی خود ادامه دهد.

استقلال یکی از اهم دستاوردهای جمهوری اسلامی و انقلاب است

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه استقلال از جمله دستاوردهای جمهوری اسلامی و انقلاب است، تصریح کرد: با وجود مشکلات و چالش‌ها، اگر بخواهیم از منظر افکار عمومی جهانی نگاهی بیندازیم و پرسش کنیم که کدام کشور مستقل‌ترین نظام سیاسی را داراست، قطعاً پاسخ بسیاری این خواهد بود که جمهوری اسلامی ایران یکی از مستقل‌ترین نظام‌ها در جهان امروز است؛ نظامی که زیر بار سلطه قدرت‌های شیطانی نرفته و در برابر آنان ایستادگی کرده است.

آیت الله حسینی خراسانی، استقلال انقلاب را حاصل تلاش‌ها و فداکاری‌های مردم دانست و گفت: آزادی در مفهومی که برخی تحت نام بی‌بندوباری می‌شناسند، مورد قبول هیچ جامعه‌ای نیست، چراکه آزادی به معنای رهایی از زیر یوغ ستمگران است و جمهوری اسلامی ایران نیز هزینه‌های سنگینی را متحمل شده است.

عضو فقهای شورای نگهبان ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران همواره تلاش داشته تا با وزن‌دادن به مفاهیم اصلی خود، دچار اغراق یا تعصب بی‌مورد نشود.

استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم با اشاره به موضوع تقنین و قانون‌گذاری در جمهوری اسلامی عنوان کرد: اگرچه در اجرای قوانین ممکن است مشکلاتی وجود داشته باشد، اما نظام قانون‌گذاری تلاش می‌کند بر اساس سه معیار اصلی حرکت کند.

عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه ضمن تشریح معیارهای نظام قانون گذاری اذعان کرد: اصول اسلام و فقه اهل بیت علیهم السلام، قانون اساسی جمهوری اسلامی به عنوان میثاق ملی و سیاست‌های کلان ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری از جمله این معیارها هستند.

آیت‌ الله حسینی خراسانی اظهار کرد: هدف حاکمیت، حرکت‌کردن در چهارچوب عقل، شرع و قانون است و این سه اصل عملاً پایه‌های نظام اسلامی را تشکیل می‌دهند.

ادعای نبود آزادی یا کوتاهی در استقلال بی‌انصافی است

وی ادامه داد: ادعای نبود آزادی یا کوتاهی در استقلال، بی‌انصافی است؛ زیرا آزادی واقعی همان آزادی از ظلم و ستم است که امروز ملت ایران آن را به دست آورده‌ است.

عضو فقهای شورای نگهبان بیان کرد: اگر منظور از آزادی آن چیزی است که امروزه در برخی موارد مشاهده می‌شود و به نوعی هنجارشکنی تلقی می‌گردد، چنین آزادی‌ به هیچ وجه قابل پذیرش نیست.

وی افزود: نباید به بهانه آزادی اجازه داده شود که احکام شرعی به حاشیه رانده شوند، البته اگر آزادی در چارچوب شرع، قانون، عرف و هنجارهای اجتماعی باشد، نمی‌توان گفت که کاملا ایده‌آل است، اما در حد قابل قبولی وجود دارد.

اساس جمهوری اسلامی مبتنی بر استقلال است

عضو مجلس خبرگان رهبری ابراز کرد: جمهوری اسلامی مبتنی بر استقلال است و هدف از تشکیل آن، انتقال از تاریکی به روشنایی بوده است.

آیت‌الله حسینی خراسانی عنوان کرد: طی این سالیان پیشرفت‌های چشمگیری به دست آمده، اما همچنان از هدف نهایی فاصله داریم و علاوه بر این، کم‌کاری‌هایی نیز وجود داشته که باید مسئولان برای جبران آنها اقدام کنند.

عضو فقهای شورای نگهبان گفت: مسئولان باید خود را خادم ملت بدانند، چراکه در نهایت این مردم هستند که وظایف را به آنها سپرده‌اند تا در خدمت ملت، کشور، نظام و انقلاب باشند م اگر در این مسیر کوتاهی‌هایی انجام شده باشد، باید از طریق راه‌های قانونی به جریان مطالبه‌گری پرداخته شود.

دشمن به دنبال القای ناکارآمدی نظام اسلامی است

 عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم عنوان کرد: دشمن به دنبال القای ناکارآمدی نظام اسلامی است و این نهایت بی‌انصافی است ضمن اینکه از آنان نباید انتظار انصاف داشت، چرا که این رویکرد ذات آنها تلقی می‌شود.

آیت الله حسینی خراسانی تاکید کرد: ما باید با هوشیاری در جهت حل مشکلات گام برداریم و اجازه ندهیم این تصور در میان مردم جا بیفتد که کاری صورت نگرفته یا نظام ناکارآمد بوده است.

عضو فقهای شورای نگهبان ادامه داد: تجربه ۴۶ ساله انقلاب اسلامی دلیلی روشن بر توانمندی و موفقیت‌های این نظام است و هرگونه ادعای ناکارآمدی، ظلمی بزرگ در حق ملت شهیدپرور و ایثارگر و همچنین در حق رهبری حکیم و بنیان‌گذار جمهوری اسلامی محسوب می‌شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری ابراز کرد: در مواجهه با دشمنانی که تعهد، عدالت و اخلاق برایشان بی‌معناست، نمی‌توان انتظاری جز دشمنی داشت، اما ما باید به‌دقت بسنجیم که در چه وضعیتی قرار داریم ضمن اینکه درست است که برای حفظ روحیه باید به دشمنان نشان دهیم نظام مقتدر است، اما درون خودمان باید کاستی‌ها را بپذیریم و برای رفع آنها تلاش کنیم.

آیت‌الله حسینی خراسانی یادآور شد: برخی مسئولین در نظام اسلامی به وظایف خود به‌درستی عمل نکرده‌اند و بخشی از نارضایتی‌های مردم ناشی از مطالبات به‌ حقی است که پاسخی نیافته‌اند که پذیرش این موضوع، گام نخست در جهت درمان مشکلات است.

نباید اجازه داد برخی افراد با ایجاد زمزمه‌های نادرست امیدها را تضعیف کنند

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه نباید اجازه داد برخی افراد با ایجاد زمزمه‌های نادرست، امید مردم را تضعیف کنند، افزود: ایمان به خدا، تلاش جمعی و شناخت دقیق مشکلات می‌تواند راهگشای حل مسائل باشد.

عضو فقهای شورای نگهبان گفت: شهدا با خون مطهر خود مسیر انقلاب و نظام را هموار کردند تا این میراث گرانبها با اقتدار و شکوه ادامه یابد و آنان امروز از ما انتظار دارند تا از میراث گرانبهای اسلام و انقلاب پاسداری کنیم.

آیت‌الله حسینی خراسان در پایان سخنان خود از دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم به عنوان مولود انقلاب اسلامی به منظور تدارک این مراسم معنوی که طبق سنت هرساله آنان است، تقدیر و تشکر کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهیدان رشید/ پیام همدلی آیت‌الله جنتی: در غم و شادی شما شریکیم/ روایت همسر شهید رشید از فرمانده‌ای صادق؛ جایی که دیده شود را دوست نداشت

گزارش تصویری دیدار دکتر طحان‌نظیف و دکتر صادقی‌مقدم با خانواده سپهبد شهید «غلامعلی رشید»

چهارمین دوره رقابت علمی شبیه‌سازی شورای نگهبان برگزار می‌شود

دکتر طحان‌نظیف: فرآیند بررسی مصوبات در شورای نگهبان یک فرایند کاملاً علمی‌ و تخصصی است

دکتر مولابیگی: حدود ورود شورای نگهبان به نظرات کارشناسی و آثار اجرایی قوانین نیازمند تفکیک دقیق است/ ضرورت تولید ادبیات و محتوای فاخر برای حقوق اساسی

در تحلیل نظرات شورای نگهبان باید به زمینه و زمانه صدور نظرات توجه شود

ادعای دوستی ترامپ با ملت ایران دروغی آشکار است

خشیت الهی، رمز فهم عمیق دین در سیره علمی و عملی مرحوم میرزای نائینی بود

احیای آثار بزرگان، هدایتگر حوزه‌های‌علمیه و الهام بخش نسل جوان است

هدف ما تبدیل انتشارات پژوهشکده شورای نگهبان به مرجع بین‌المللی نشر در حوزه حقوق اساسی است

پربازدید ها

عدم مخالفت شورای نگهبان با حذف چهار صفر از پول ملی/ مصوبه به دلیل ابهامات دیگری به مجلس بازگردانده شد

دکتر طحان‌نظیف: دشمن صهیونی با حمله به بیمارستان و زندان نشان داد به هیچ یک از قواعد اخلاقی و قانونی پایبند نیست/ «یاحسین (ع)»؛ آخرین کلام شهید ناظر/ ضمانت آزادی یک زندانی، یک روز قبل از شهادت

آیت‌الله مدرسی یزدی از خانواده شهید پاسدار امیر حسین حسنی از شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه تجلیل کرد

بانوی شهید «حانیه نادری»؛ مربی پیش‌دبستان و عضو شبکه نظارت که «مایه برکت و افتخار» پدر و مادرش بود/ جرمش همسایگی با یک دانشمند هسته‌ای بود/ دکتر طحان‌نظیف: قطعه ۴۲ بهشت زهرا (س) نمایشگاه کینه‌توزی رژیم‌صهیونیستی نسبت به مردم ایران است

آیت‌الله جنتی: رهنمود‌های رهبر معظم انقلاب راهبرد پیروزی ملت‌ها در برابر استکبار است/ قدرت‌های سلطه‌گر در طول تاریخ به دنبال غارت ملت‌ها بوده‌اند

دکتر مولابیگی در دیدار با خانواده شهید ناظر «بهزاد کاشفی ایمانی»: شهادت، اوج اخلاص و عشق به آرمان‌هاست

بازدید اعضای شورای نگهبان از نمایشگاه جدیدترین آثار پژوهشکده شورای نگهبان

جلسه هیات امنای پژوهشکده شورای نگهبان برگزار شد

بررسی یک طرح و یک لایحه در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۲۳ مهر ۱۴۰۴