کد خبر: ۱۰۶۶۲
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۴- 06 January 2025
آیت‌الله شب‌زنده‌دار:

حوزه علمیه قم همواره منشأ برکات بسیاری برای اسلام بوده است

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه تصریح کرد: به برکت دعای اهل بیت (ع) به ویژه حضرت معصومه (س)، حوزه علمیه قم همواره منشأ برکات بسیاری برای اسلام بوده است. امیدواریم این مسیر با دعای خیر ایشان و تلاش همه ما ادامه یابد.

حوزه علمیه قم همواره منشأ برکات بسیاری برای اسلام بوده است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری حوزه، آیت‌الله مهدی شب‌زنده‌دار در مراسم تجلیل و تکریم حجت‌الاسلام والمسلمین رحیمیان مسئول سابق دبیرخانه شورای عالی حوزه‌های علمیه و معارفه حجت‌الاسلام والمسلمین فرخ فال به عنوان مسئول جدید دبیرخانه ضمن قدردانی از تلاش‌های گذشتگان، به اهمیت اخلاص در عمل، معیار رضای الهی و نقش حوزه‌های علمیه در پیشبرد اهداف الهی و دینی پرداخت.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه با اشاره به نکات ارزشمند از نامه امام جواد (علیه‌السلام) به علی بن مهزیار، اظهار کرد: در این نامه مبارک، حضرت جواد (علیه‌السلام) ضمن شفاعت و دعا برای علی بن مهزیار، بیان فرمودند که او را در امور مختلف امتحان کردند از جمله دلسوزی برای مردم، عمل به وظایف بندگی، پاسداری از ارزش‌های جامعه اسلامی، بزرگداشت شعائر دینی و خدمت به خلق. این امر نشان‌دهنده میزان حساسیت و دقتی است که در رفتار و کردار بندگان خدا مورد توجه قرار می‌گیرد. امام (علیه‌السلام) تأکید کردند که بر همه عملکردها و حتی نیت‌های ما واقف‌اند و احاطه الهی ایشان مشخص می‌کند که چه کسی حقیقتاً در مسیر مولای خود قرار دارد.

عضو فقهای شورای نگهبان ادامه داد: این نامه حاوی نکات بسیار ارزشمندی است که امام جواد (علیه‌السلام) در آن به پنج امر مهم که موجب رضای خداوند است، اشاره کرده اند. این پنج امر شامل دلسوزی برای مردم، فرمانبرداری از خداوند، بزرگداشت شعائر الهی، قیام به وظایف و خدمت به جامعه است.

آیت‌الله شب‌زنده‌دار افزود: این نامه به ما روشن می‌سازد که وظایف بندگان از چه جنبه‌هایی ارزیابی می‌شود و چه معیارهایی زمینه‌ساز رضایتمندی الهی و رضای حضرت ولی‌عصر (عج) است. هر یک از ما موظفیم که در دایره مسئولیت‌ها و مأموریت‌های خود، دلسوزی، تقوا، صداقت و اخلاص را در رأس رفتار و کردارمان قرار دهیم.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه با استناد به آیات قرآنی به موضوع بندگی و هدف از آفرینش انسان پرداخت و گفت: خدای متعال در قرآن کریم هدف خلقت را آزمایش انسان‌ها دانسته است تا مشخص شود چه کسی عمل بهتری انجام می‌دهد. در سوره ملک آمده است: «الذی خلق الموت و الحیات لیبلوکم أیکم أحسن عملا / خداوند مرگ و زندگی را آفرید تا شما را بیازماید که کدام‌یک از شما نیکوتر عمل می‌کنید. نکته اینجاست که معیار، “احسن” عمل است، نه فقط “حسن” عمل. یعنی کار باید از نظر خلوص نیت و کیفیت برتری داشته باشد.

وی تصریح کرد: برای احسن بودن عمل، اولین شرط این است که کار کاملاً برای رضای الهی انجام شود. هرگونه هوا و هوس دنیوی باید از نیت ما دور باشد. همچنین باید در مسیر انجام وظایف تمام توان و امکانات خود را به کار بگیریم و از هیچ تلاشی فروگذار نکنیم. در هر مقام و جایگاهی که هستیم باید بهترین گزینه‌ها را انتخاب کرده و به بهترین نحو عمل کنیم.

وی همچنین به تقوای استمراری اشاره کرد و ابراز داشت: در مسیر بندگی صرفاً شروع خوب کافی نیست. بلکه باید در تمام طول مسیر تقوا را حفظ کنیم و با مراقبه و توجه به اعمال خود را از انحرافات و غفلت دور نگه داریم. قرآن کریم بارها بر این استمرار در بندگی تأکید کرده است.

آیت‌الله شب‌زنده‌دار از رهبری معظم انقلاب اسلامی، مراجع عظام تقلید و همه مسئولان حوزه علمیه بابت اعتماد به شورای عالی تشکر کرد و گفت: این مسئولیت سنگین جز با عنایات و توفیقات الهی ممکن نیست. امیدوارم همه عزیزان ما در دوره جدید شورای عالی حوزه موفق شوند که خدمت شایسته‌ای را به دین، حوزه‌های علمیه و مردم ارائه دهند. همچنین آرزومندم که خدمات مورد رضای حضرت بقیه‌الله الاعظم (عج) و مراجع عظام قرار بگیرد.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه اظهار کرد: به برکت دعای اهل بیت (علیهم‌السلام) به ویژه حضرت معصومه (سلام‌الله‌علیها)، حوزه علمیه قم همواره منشأ برکات بسیاری برای اسلام بوده است. امیدواریم این مسیر با دعای خیر ایشان و تلاش همه ما ادامه یابد.

آیت‌الله شب‌زنده‌دار در ادامه با اشاره به سوابق حجت‌الاسلام والمسلمین رحیمیان در مسئولیت دبیرخانه شورای عالی حوزه، گفت: وی از چهره‌های ممتاز و ارزشمندی هستند که سالیان متمادی با اخلاص و دقت فراوان در خدمت حوزه‌های علمیه بوده‌. حجت‌الاسلام والمسلمین رحیمیان را بیش از پنجاه سال می‌شناسم و همواره شخصیت اخلاقی، علمی و مدیریتی دقیقش را تحسین کرده‌ام. امیدوارم خدماتش در سایر عرصه‌ها نیز استمرار یابد و برکات حضورشان همچنان شامل حوزه‌های علمیه باشد.

وی با معرفی حجت‌الاسلام والمسلمین حجت‌الاسلام والمسلمین فرخ فال به عنوان مسئول جدید دبیرخانه شورای عالی حوزه، اظهار امیدواری کرد که شایستگی‌های علمی و مدیریتی او مسیر جدیدی برای حوزه‌های علمیه بگشاید.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه ادامه داد: حجت‌الاسلام والمسلمین فرخ فال از چهره‌های متعهد و مجرب در حوزه هست. امیدواریم دوره مسئولیت حجت‌الاسلام والمسلمین فرخ فال همراه با پیشرفت‌های تازه برای حوزه‌های علمیه باشد.

وی در پایان از تمامی بزرگان و اساتید حوزه نیز خواست که تجربیات خود را در این مسیر به مسئولان جدید منتقل نمایند.

در این مراسم با تکریم و تقدیر از تلاش های حجت‌الاسلام‌ والمسلمین رحیمیان مسئول سابق دبیرخانه شورای عالی حوزه‌های علمیه، حجت الاسلام والمسلمین احمد فرخ فال به عنوان مسئول جدید دبیرخانه معرفی شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

آیت‌الله جنتی درگذشت حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالجواد عبداللهی را تسلیت گفت

گزارش تصویری حضور دکتر طحان نظیف در جمع دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

حضور سخنگوی شورای نگهبان در جمع دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی/ درخواست دکتر طحان‌نظیف از معلمانِ آینده؛ انتقال‌دهنده مضامین قانون اساسی به دانش‌آموزان باشید

برگزاری رقابت شبیه‌سازی شورای نگهبان در آذربایجان شرقی/ دکتر ابوالحسنی: شورای نگهبان نهادی فقهی و حقوقی در پاسداری از شرع و قانون اساسی است

فیلم|برنامه «بزنگاه» با حضور دکتر طحان‌نظیف به مناسبت سالروز تصویب قانون اساسی

دکتر پروین: قانون اساسی زمینه‌ساز مشارکت است، نه محدودیت/ ایران؛ پیشگام تدوین قانون اساسی مکتوب در غرب آسیا

قانون اساسی زیربنای حرکت رو‌به‌جلوی ملت

مسئولان قدردان مردم بصیر و زمان‌سنج باشند

آیت‌الله مدرسی‌یزدی در همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع: خاستگاه اندیشه‌های بلند رهبر معظم انقلاب، اسلام، قرآن و قانون اساسی است/ این اندیشه‌ها مشعل راه هدایت در دنیای ظلمات است

نشست میهمانان خارجی همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع با جمعی از اعضای شورای نگهبان/ آیت‌الله مدرسی‌یزدی: تبیین حقوق بشر بر مبنای معیارهای اسلامی راهکار رشد انسانیت و مقابله با توطئه استکبار نوین است/ اجماع علما و پژوهشگران: آزادی در پرتو عدالت اسلامی؛ راهکار مقابله با تفرقه و سلطه غرب

پربازدید ها

برگزیدگان همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع معرفی و تجلیل شدند

دکتر کدخدایی: مقام معظم رهبری ضامن حقوق ملت و آزادی‌ها هستند/ آیت‌الله سعدی: ایشان پیشگام حقوق عامه هستند/ دکتر غفاری: زنان در اندیشه رهبری نقش تمدن‌سازی دارند/ دکتر اسحاقی: همایش «حقوق ملت و آزادی‌های مشروع» گامی فاخر در راستای پاسداری از قانون اساسی است

توضیحات سخنگوی شورای نگهبان درخصوص حق پخش مسابقات ورزشی

برگزاری جلسه ارائه مقالات علمی منتخب همایش بین‌المللی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای/ دکتر طحان‌نظیف: اندیشه‌های رهبر معظم انقلاب در این حوزه‌ها نیازمند واکاوی و ارائه دقیق در مجامع علمی است

سخنگوی شورای نگهبان: قانون اساسی مهمترین سند مطالبه‌گری دانشجویان است/ تشکل‌های دانشجویی در پیگیری حقوقی مطالبات جنگ ۱۲ روزه نقش‌آفرین باشند

همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری آیت‌الله العظمی خامنه‌ای برگزار شد

دکتر مولابیگی در جلسه ارائه مقالاتِ همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای: طراحی نظام انتخاباتیِ پوشش‌دهنده سیاست‌های کلی ضروری است

گسترش نظارت بر مقررات راهکار تحقق جامع بند ۳ سیاست‌های تقنین است

سخنگوی شورای نگهبان در شهرکرد: قانون اساسی دغدغه‌های ملت بزرگ ایران را تبدیل به قواعد حقوقی کرد

گزارش تصویری اختتامیه همایش بین‌المللی «حقوق ملّت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای»