کد خبر: ۱۰۶۶۲
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۴- 06 January 2025
آیت‌الله شب‌زنده‌دار:

حوزه علمیه قم همواره منشأ برکات بسیاری برای اسلام بوده است

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه تصریح کرد: به برکت دعای اهل بیت (ع) به ویژه حضرت معصومه (س)، حوزه علمیه قم همواره منشأ برکات بسیاری برای اسلام بوده است. امیدواریم این مسیر با دعای خیر ایشان و تلاش همه ما ادامه یابد.

حوزه علمیه قم همواره منشأ برکات بسیاری برای اسلام بوده است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری حوزه، آیت‌الله مهدی شب‌زنده‌دار در مراسم تجلیل و تکریم حجت‌الاسلام والمسلمین رحیمیان مسئول سابق دبیرخانه شورای عالی حوزه‌های علمیه و معارفه حجت‌الاسلام والمسلمین فرخ فال به عنوان مسئول جدید دبیرخانه ضمن قدردانی از تلاش‌های گذشتگان، به اهمیت اخلاص در عمل، معیار رضای الهی و نقش حوزه‌های علمیه در پیشبرد اهداف الهی و دینی پرداخت.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه با اشاره به نکات ارزشمند از نامه امام جواد (علیه‌السلام) به علی بن مهزیار، اظهار کرد: در این نامه مبارک، حضرت جواد (علیه‌السلام) ضمن شفاعت و دعا برای علی بن مهزیار، بیان فرمودند که او را در امور مختلف امتحان کردند از جمله دلسوزی برای مردم، عمل به وظایف بندگی، پاسداری از ارزش‌های جامعه اسلامی، بزرگداشت شعائر دینی و خدمت به خلق. این امر نشان‌دهنده میزان حساسیت و دقتی است که در رفتار و کردار بندگان خدا مورد توجه قرار می‌گیرد. امام (علیه‌السلام) تأکید کردند که بر همه عملکردها و حتی نیت‌های ما واقف‌اند و احاطه الهی ایشان مشخص می‌کند که چه کسی حقیقتاً در مسیر مولای خود قرار دارد.

عضو فقهای شورای نگهبان ادامه داد: این نامه حاوی نکات بسیار ارزشمندی است که امام جواد (علیه‌السلام) در آن به پنج امر مهم که موجب رضای خداوند است، اشاره کرده اند. این پنج امر شامل دلسوزی برای مردم، فرمانبرداری از خداوند، بزرگداشت شعائر الهی، قیام به وظایف و خدمت به جامعه است.

آیت‌الله شب‌زنده‌دار افزود: این نامه به ما روشن می‌سازد که وظایف بندگان از چه جنبه‌هایی ارزیابی می‌شود و چه معیارهایی زمینه‌ساز رضایتمندی الهی و رضای حضرت ولی‌عصر (عج) است. هر یک از ما موظفیم که در دایره مسئولیت‌ها و مأموریت‌های خود، دلسوزی، تقوا، صداقت و اخلاص را در رأس رفتار و کردارمان قرار دهیم.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه با استناد به آیات قرآنی به موضوع بندگی و هدف از آفرینش انسان پرداخت و گفت: خدای متعال در قرآن کریم هدف خلقت را آزمایش انسان‌ها دانسته است تا مشخص شود چه کسی عمل بهتری انجام می‌دهد. در سوره ملک آمده است: «الذی خلق الموت و الحیات لیبلوکم أیکم أحسن عملا / خداوند مرگ و زندگی را آفرید تا شما را بیازماید که کدام‌یک از شما نیکوتر عمل می‌کنید. نکته اینجاست که معیار، “احسن” عمل است، نه فقط “حسن” عمل. یعنی کار باید از نظر خلوص نیت و کیفیت برتری داشته باشد.

وی تصریح کرد: برای احسن بودن عمل، اولین شرط این است که کار کاملاً برای رضای الهی انجام شود. هرگونه هوا و هوس دنیوی باید از نیت ما دور باشد. همچنین باید در مسیر انجام وظایف تمام توان و امکانات خود را به کار بگیریم و از هیچ تلاشی فروگذار نکنیم. در هر مقام و جایگاهی که هستیم باید بهترین گزینه‌ها را انتخاب کرده و به بهترین نحو عمل کنیم.

وی همچنین به تقوای استمراری اشاره کرد و ابراز داشت: در مسیر بندگی صرفاً شروع خوب کافی نیست. بلکه باید در تمام طول مسیر تقوا را حفظ کنیم و با مراقبه و توجه به اعمال خود را از انحرافات و غفلت دور نگه داریم. قرآن کریم بارها بر این استمرار در بندگی تأکید کرده است.

آیت‌الله شب‌زنده‌دار از رهبری معظم انقلاب اسلامی، مراجع عظام تقلید و همه مسئولان حوزه علمیه بابت اعتماد به شورای عالی تشکر کرد و گفت: این مسئولیت سنگین جز با عنایات و توفیقات الهی ممکن نیست. امیدوارم همه عزیزان ما در دوره جدید شورای عالی حوزه موفق شوند که خدمت شایسته‌ای را به دین، حوزه‌های علمیه و مردم ارائه دهند. همچنین آرزومندم که خدمات مورد رضای حضرت بقیه‌الله الاعظم (عج) و مراجع عظام قرار بگیرد.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه اظهار کرد: به برکت دعای اهل بیت (علیهم‌السلام) به ویژه حضرت معصومه (سلام‌الله‌علیها)، حوزه علمیه قم همواره منشأ برکات بسیاری برای اسلام بوده است. امیدواریم این مسیر با دعای خیر ایشان و تلاش همه ما ادامه یابد.

آیت‌الله شب‌زنده‌دار در ادامه با اشاره به سوابق حجت‌الاسلام والمسلمین رحیمیان در مسئولیت دبیرخانه شورای عالی حوزه، گفت: وی از چهره‌های ممتاز و ارزشمندی هستند که سالیان متمادی با اخلاص و دقت فراوان در خدمت حوزه‌های علمیه بوده‌. حجت‌الاسلام والمسلمین رحیمیان را بیش از پنجاه سال می‌شناسم و همواره شخصیت اخلاقی، علمی و مدیریتی دقیقش را تحسین کرده‌ام. امیدوارم خدماتش در سایر عرصه‌ها نیز استمرار یابد و برکات حضورشان همچنان شامل حوزه‌های علمیه باشد.

وی با معرفی حجت‌الاسلام والمسلمین حجت‌الاسلام والمسلمین فرخ فال به عنوان مسئول جدید دبیرخانه شورای عالی حوزه، اظهار امیدواری کرد که شایستگی‌های علمی و مدیریتی او مسیر جدیدی برای حوزه‌های علمیه بگشاید.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه ادامه داد: حجت‌الاسلام والمسلمین فرخ فال از چهره‌های متعهد و مجرب در حوزه هست. امیدواریم دوره مسئولیت حجت‌الاسلام والمسلمین فرخ فال همراه با پیشرفت‌های تازه برای حوزه‌های علمیه باشد.

وی در پایان از تمامی بزرگان و اساتید حوزه نیز خواست که تجربیات خود را در این مسیر به مسئولان جدید منتقل نمایند.

در این مراسم با تکریم و تقدیر از تلاش های حجت‌الاسلام‌ والمسلمین رحیمیان مسئول سابق دبیرخانه شورای عالی حوزه‌های علمیه، حجت الاسلام والمسلمین احمد فرخ فال به عنوان مسئول جدید دبیرخانه معرفی شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۴ آبان ۱۴۰۴

آیت‌الله جنتی: انقلاب اسلامی، تجلی حقیقت‌طلبی مکتب فاطمی در ملت ایران است/ تسخیر لانه جاسوسی، هیمنه آمریکا را در هم شکست

گزارش تصویری دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهیده ناظر «الهه‌سادات میرشفیعیان»

گرامیداشت ۲۵ سال خدمت انتخاباتی شهیده «الهه‌سادات میرشفیعیان» در شب شهادت حضرت زهرا (س)؛ بانویی که دغدغه‌اش دین و وطن بود/ سخنگوی شورای نگهبان: خون شهدا پرده از ریاکاری غرب برداشت

بیانیه شورای نگهبان به‌مناسبت فرارسیدن ۱۳ آبان: آمریکا مظهر استکبار و حامی جنایت صهیونیست‌هاست/ جوانان امروز ادامه‌دهنده مسیر استقلال‌طلبی و مقابله با ظلم هستند

کتاب «آشنایی با حقوق اساسی ایران» به زبان عربی و فرانسه منتشر شد

ضرورت قانون جامع جبران خسارت‌های ناشی از جنگ

هم صیانت از حقوق ملت وظیفه حقوقدان ایرانی است و هم صیانت از عرصه‌ای که تحقق و بسط این حقوق را ممکن ساخته است

دکتر پروین: مبنای تصمیم شورای نگهبان در بررسی مصوبات، «عدم مغایرت با شرع» است نه «انطباق» / تحقق سیاست‌های کلی قانون‌گذاری مستلزم قانون جامع و هماهنگ است

طبیعت نظام فکری حوزه و روحانیت، سیاست‌اندیشی و سیاست‌ورزی است

پربازدید ها

دکتر طحان‌نظیف: فرآیند بررسی مصوبات در شورای نگهبان یک فرایند کاملاً علمی و تخصصی است

دکتر مولابیگی: حدود ورود شورای نگهبان به نظرات کارشناسی و آثار اجرایی قوانین نیازمند تفکیک دقیق است/ ضرورت تولید ادبیات و محتوای فاخر برای حقوق اساسی

چهارمین دوره رقابت علمی شبیه‌سازی شورای نگهبان برگزار می‌شود

بیانیه شورای نگهبان به‌مناسبت فرارسیدن ۱۳ آبان: آمریکا مظهر استکبار و حامی جنایت صهیونیست‌هاست/ جوانان امروز ادامه‌دهنده مسیر استقلال‌طلبی و مقابله با ظلم هستند

دکتر پروین: مبنای تصمیم شورای نگهبان در بررسی مصوبات، «عدم مغایرت با شرع» است نه «انطباق» / تحقق سیاست‌های کلی قانون‌گذاری مستلزم قانون جامع و هماهنگ است

آیت‌الله جنتی: حضرت زینب (س) الگوی جاودان حضور عفیفانه و متعهدانه زنان در جامعه اسلامی است/ نهاد‌های فرهنگی برای معرفی جامع این شخصیت برنامه‌ریزی داشته باشند

دیدار سخنگوی شورای نگهبان با خانواده شهیدان رشید/ پیام همدلی آیت‌الله جنتی: در غم و شادی شما شریکیم/ روایت همسر شهید رشید از فرمانده‌ای صادق؛ جایی که دیده شود را دوست نداشت

هم صیانت از حقوق ملت وظیفه حقوقدان ایرانی است و هم صیانت از عرصه‌ای که تحقق و بسط این حقوق را ممکن ساخته است

گرامیداشت ۲۵ سال خدمت انتخاباتی شهیده «الهه‌سادات میرشفیعیان» در شب شهادت حضرت زهرا (س)؛ بانویی که دغدغه‌اش دین و وطن بود/ سخنگوی شورای نگهبان: خون شهدا پرده از ریاکاری غرب برداشت

در تحلیل نظرات شورای نگهبان باید به زمینه و زمانه صدور نظرات توجه شود