کد خبر: ۱۰۵۴۱
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۹- 02 November 2024
آیت‌الله اعرافی در رونمایی از تفسیر نفیس:

روزآمدسازی ادبیات ارائه قرآن به جوان و نوجوان ضروری است

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان این که امروز توجه به تنوع روش های بهره گیری از قرآن و بهره رساندن به دیگران ضرورت دارد، بر روزآمد سازی ادبیات ارائه قرآن برای نزدیک کردن فهم معارف به ذهن جوان و نوجوان تاکید کرد.

روزآمدسازی ادبیات ارائه قرآن به جوان و نوجوان ضروری است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری حوزه، آیت الله اعرافی در مراسم رونمایی از تفسیر نفیس که در دفتر مدیریت حوزه‌های علمیه کشور در قم برگزار شد، با بیان این که قرآن سرچمشه جوشان معارف الهی و متصل به علم الهی و دریای مواجی است که نمی شود به عمق آن رسید چون مظهر همه اسماء و صفات الهی است، اظهار کرد: قرآن و پیامبر(ص) دو مظهر عالم خلقتند و اهل بیت(ع) نیز در پرتو این دو نسخه تام الهی قرار دارند، به همین دلیل که کتاب مظهر همه اسماء الهی است، بی کران و بی انتها می باشد، لذا بشر عادی با راهنمایی مفسران لایه‌های از قرآن را درک می کند، اما معصومین و... با باطن قرآن مأنوس می باشند و همه اسماء الهی را می بینند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان این که قرآن دارای جامعیت است و علم اولین و آخرین در آن وجود دارد، افزود: ظرف آیینه قرآن جامع، شریعت نما و تکوین نما است اما هر کدام برای اهل خودش این گونه است. همه عالم در بطون قرآن است. قرآن یعنی جامع فراگیر و هر چه برکت بخواهیم در آن فراوان است.

وی ادامه داد: حضرت علی(ع) در مورد قرآن سخن گفته اند و مجموعه جذابی در معرفی سیمای قرآن بیان فرموده اند. عالَم در پیامبر (ص) و قرآن تجلی کرده است و اسماء و صفات در آن رخ نمودند، لذا قرآن نور و خواندن و هدیه کردن آن مستحب و دارای ثواب است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان این که تلاش کنیم قرآن با این عظمت، محور و کانون اصلی زندگی فردی اجتماعی و محور تربیتی مسلمانان باشد، افزود: امروز با وجود کمبودهایی که وجود دارد، در حوزه کارهای بزرگی انجام شده است از جمله توسعه مرزهای دانش و تفسیر است. در این رابطه ۳۰۰ درس تفسیر و ده‌ها رشته قرآنی با ۳۰ گرایش راه اندازی شد.

آیت الله اعرافی ادامه داد: در حوزه قم چند تفسیر جامع قرآنی از بزرگانی چون حضرت آیت الله جوادی آملی داریم از جمله تفسیر تسنیم، این کتاب درس تفسیر۴۰ ساله ایشان در ۸۰ جلد می باشد که به زودی در همایشی رونمایی می شود.

وی ادامه داد: در همین رابطه تفسیر نمونه حضرت آیت الله مکارم شیرازی قرار دارد که قابل توجه است. از کارهای دیگری که در حوزه انجام شد، ترجمه قرآن و تفسیر به زبان های بین المللی است. این کارها نشان دهنده رشد خوب تفسیر در حوزه است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان این که امروز توجه به تنوع روش های بهره گیری از قرآن و بهره رساندن به دیگران ضرورت دارد، بر روزآمد سازی ادبیات ارائه قرآن برای نزدیک کردن فهم معارف به ذهن جوان و نوجوان تاکید کرد.

آیت الله اعرافی در پایان خاطرنشان کرد: این روشی که حجت الاسلام طباطبایی نویسنده کتاب تفسیر نفیس انجام دادند و اجرا کردند، کاربست پرسش و پاسخی برای فهم مطلب است و در همین رابطه یکی از روش های مهم علمی، ادبیات گفتگویی است. این روش خوبی است که در تفسیر هم بکار گرفته شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

شماره پنجم و ششم اساسنامه منتشر شد

حضور پژوهشکده شورای نگهبان با ۴۰ اثر جدید در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

باید معارف دینی خود را به دنیا برسانیم

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در همایش «دادرسی اساسی و قانون‌گذاری»

دادرسی اساسی فرآیند صیانت از حاکمیت قانون اساسی در عرصه عمل است

دکتر طحان‌نظیف: زیرساخت نظامات مختلف مبتنی بر شریعت در حوزه‌های علمیه فراهم می‌شود/ ظرفیت‌سازی و پرورش نیرو‌های کارآمد متناسب با رسالت انقلابی وظیفه امروز حوزه است

حوزه و روحانیت بدون مردم معنا ندارند/ پیام و سخنرانی ۵ مرجع تقلید در همایش

بررسی اصلاحات مجلس شورای اسلامی بر «طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان

برگزاری پنجمین پیش‌نشست همایش بین‌المللی «حقوق ملت و آزادی‌های مشروع»

معیشت فرهنگیان مورد توجه مسئولان باشد

پربازدید ها

چهل‌وهفتمین شماره فصلنامه دانش حقوق عمومی منتشر شد

دکتر صادقی‌مقدم: انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری همزمان با انتخابات شورا‌ها در اردیبهشت ۱۴۰۵ برگزار می‌شود

نباید سنت‌های کارآمد حوزه که قرن‌ها دارای نتایج درخشان بوده را فراموش کرد

پیام تسلیت سخنگوی شورای نگهبان در پی حادثه بندرعباس

دکتر پروین: تقویت شورا‌ها به معنای گسترش دموکراسی مشارکتی است

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

آیت‌الله جنتی: حادثه بندر شهید رجایی همه را داغدار کرد؛ همدلی مردم ایران تحسین برانگیز بود/ بدون اغماض با هرگونه قصور و تقصیری در این باره برخورد شود

پیام سخنگوی شورای نگهبان به مناسبت میلاد حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و روز دختر

فعالان رسانه‌ای اخبار صحیح، متقن و مستند را منتشر نمایند/ تقدیر از امدادگران و اهداکنندگان خون

بررسی اصلاحات مجلس شورای اسلامی بر «طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی» در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان