کد خبر: ۱۰۳۴۳
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۲- 27 July 2024
آیت‌الله اعرافی در روسیه:

بشر به صلحی نیاز دارد که تأمین‌کننده عدالت در جوامع بشری باشد

عضو شورای عالی حوزه های علمیه گفت: براین باور هستیم که قدرت ملت‌ها و دولت‌های مستقل، قدرت عظیمی است و با برنامه‌ریزی و ساختن نهادهای جدید، می‌توان این قدرت را در خدمت مصالح بشری به کار گرفت.

بشر به صلحی نیاز دارد که تأمین‌کننده عدالت در جوامع بشری باشد

به گزارش  پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان به نقل از خبرگزاری حوزه، آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه در ادامه برنامه‌های سفر خود به روسیه با نایب‌رئیس شورای فدراسیون و رئیس آکادمی علوم این کشور دیدار کرد.

عضو فقهای شورای نگهبان نیز در این نشست بر اهمیت توسعه مناسبات تهران – مسکو در ابعاد دوجانبه، چندجانبه و بین‌المللی تأکید کرد و گفت:‌ دستگاه‌های قانونگذاری دو کشور مسئولیت مهمی در برداشتن موانع تعاملات دوجانبه هستند و از همه مهمتر، بخش خصوصی در ایران و روسیه می‌توانند در این راستا بسیار مؤثر باشند.

در این دیدار که با حضور کاظم جلالی سفیر ایران در روسیه انجام شد، آیت‌الله  اعرافی با اشاره به تحریم‌های یکجانبه غرب علیه ایران و روسیه گفت:‌ سخن ما، نفی برخورد دوگانه در دنیا است؛ غرب در حالی در مسیر توسعه ایران برخوردار از مردم‌سالاری دینی سنگ‌اندازی می‌کند که برخی کشورهای فاقد مردم‌سالاری، مورد تأیید و متحد قدرت‌های غربی هستند.

مدیر حوزه‌های علمیه در بخش دیگری از سخنان خود با تشکر از ابراز همدردی دولت و ملت روسیه در پی حادثه شهادت رئیس‌جمهور ایران، اظهار داشت: اراده و عزم تهران، امضا و پیگیری موافقتنامه جامع همکاری دو کشور است و بر این باور هستیم که توافق‌نامه‌های دوجانبه دیگری که به امضا رسیده است، ‌نقش مؤثری در تعمیق روابط دارد.

آیت‌الله اعرافی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بحران‌ها و چالش‌های جوامع بشری گفت: در نگاه ما صلح و عدالت دو مقوله مکمل یکدیگر هستند و بشر به صلحی نیاز دارد که تأمین‌کننده عدالت در جوامع بشری باشد و البته صلح و عدالتی که همراه با نگاه اخلاقی و معنوی به جهان و انسان باشد.

رئیس هیأت امنای جامعه المصطفی العالمیه خاطرنشان کرد:‌ انقلاب اسلامی، یک کلان نظریه اداره جهان را تولید کرد و پای آن ایستاد. در این نظریه کلان، عقلانیت، معنویت،‌ صلح،‌ عدالت و نفی هرگونه ستم، اصول اساسی تلقی می‌شود و برای تحقق این ارزش‌های بزرگ در جهان، قدرت‌های مستقل باید در کنار هم قرار گیرند و بر اصول مشترک،‌ پافشاری کنند.

وی تأکید کرد:‌ تفسیر ما از اسلام، تفسیر همساز با ادیان و فرهنگ‌های گوناگون و تقویت‌کننده روابط میان‌ ملل و فرهنگ‌ها است.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه گفت: براین باور هستیم که قدرت ملت‌ها و دولت‌های مستقل، قدرت عظیمی است و با برنامه‌ریزی و ساختن نهادهای جدید، می‌توان این قدرت را در خدمت مصالح بشری به کار گرفت. ما در آغاز این راه هستیم و نمونه آن گروه بریکس و سازمان همکاری شانگهای است که ایران در هر دو ساختار عضو است و مصمم به تقویت حضور خود در این سازوکارها است.

اخلاق در فناوری‌های جدید مورد احترام بشریت قرار بگیرد

بنا بر گزارش دیگری، آیت‌الله اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه و گنادی کراسنیکوف رئیس آکادمی ملی علوم روسیه با اشاره به پیشرفت‌ها در حوزه دانش و فناوری از جمله هوش مصنوعی، بر اهمیت رویکرد اخلاقی در بهره‌برداری از دانش‌های نوین و همکاری در این حوزه تأکید کردند.

بشر به صلحی نیاز دارد که تأمین‌کننده عدالت در جوامع بشری باشد

مدیر حوزه‌های علمیه در سخنانی در این دیدار که روز چهارشنبه با حضور سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو و در آکادمی ملی علوم روسیه انجام شد، با اشاره به روند توسعه مناسبات دو جانبه تهران و مسکو تأکید کرد که روابط و همکاری‌های علمی باید پایه و اساس روند توسعه مناسبات دوجانبه باشد.

آیت‌الله اعرافی به رئیس آکادمی ملی علوم روسیه که همه دانشگاه‌ها و مراکز علمی این کشور زیر نظر وی هستند، پیشنهاد داد که ایران و روسیه در قلمروی علوم فلسفی، روابط جدیدی را پایه‌گذاری کنند.

رئیس هیأت امنای جامعه المصطفی العالمیه همچنین از اخلاق و فرهنگ به عنوان مباحث مهم در رشته های مختلف علمی و فناوری‌های جدید یاد کرد و گفت: اخلاق در فناوری‌های جدید باید مورد احترام بشریت امروز باشد.

وی تصریح کرد:‌ بی توجهی به اصول اخلاقی در روند پیشرفت فناوری موجب مسائلی همچون تخریب محیط زیست و فروپاشی بنیان های خانوادگی شده است.

آیت‌الله  اعرافی در ادامه به پیشرفت‌های جهان در عرصه هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت:‌ پیشرفت‌ها در این عرصه تحولات بزرگی را رقم می‌زند و باید به این عرصه نیز ورود کرد اما باید از این فناوری با نگاه اخلاقی و فلسفی بهره‌برداری کرد.

وی افزود: با توجه به نزدیکی دیدگاه‌های ایران و روسیه، می‌توان در حوزه اخلاق و فلسفه کاربرد فناوری‌های جدید، قلمروهای دانشی جدید را تعریف و فعال کرد.

مدیر حوزه‌های علمیه در ادامه از امکان توسعه همکاری‌های علمی و پژوهشی ایران و روسیه در حوزه‌های علوم انسانی و اجتماعی با نگاه انسانی،‌اخلاقی، بومی و متناسب با منطقه و شرایط کشورها سخن گفت.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار

گزارش تصویری آیین رونمایی از مجموعه صوتی "پرسمان اساسی"

بیانیه شورای نگهبان به مناسبت روز بزرگداشت قانون اساسی

مجموعه صوتی "پرسمان اساسی" باحضور سخنگوی شورای نگهبان رونمایی شد/ دکتر طحان‌نظیف: هنوز کار زیادی برای ترویج و تبیین قانون اساسی انجام نشده است

فیلم|حضور دکتر طحان نظیف در برنامه «صف اول» به مناسبت سالروز تصویب قانون اساسی

فیلم|حضور دکتر مولابیگی در برنامه صبح بخیر ایران به مناسبت سالروز تصویب قانون اساسی

دکتر طحان‌نظیف: «قانون اساسی» محور تعامل قوا و سند انسجام ملی است

دکتر مولابیگی: قانون اساسی کشورمان مبتنی بر جهان‌بینی اسلامی است و اقتباسی نیست

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه الزهرا (س)

دکتر طحان‌نظیف: «قانون اساسی» سند مطالبه‌گری مردم و دانشجویان است/ فعال شدن ظرفیت‌های این قانون می‌تواند مهمترین مطالبه باشد

الزامات و بایسته‌های اصلاح ساختار بودجه

پربازدید ها

گزارش تصویری جلسه شورای نگهبان ۳۰ آبان ۱۴۰۳

دولت برای رفع مشکلات مردم گام‌های جدی‌تری بردارد

برگزاری نشست علمی «هوش مصنوعی از منظر شخصیت حقوقی» در پژوهشکده شورای نگهبان

گزارش تصویری حضور دکتر طحان‌نظیف در دانشگاه آزاد اسلامی کرج

سخنگوی شورای نگهبان در جمع دانشجویان کرجی: پیشرفت کشور با نقش‌آفرینی جوانان امکان‌پذیر است

جهاد مالی در دفاع از سرزمین‌های اسلامی معقول و مشروع است

بیانیه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران به معنای حرکت آنها در خط صهیونیست‌هاست

اعضای هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات‌‌های میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی انتخاب شدند/ برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس فقط در تبریز

قدردانی آیت‌الله جنتی از تلاش‌های بسیجیان؛ تفکر بسیجی میدان‌دار مبارزه با رژیم صهیونیستی است

لایحه اجازه افزایش سهمیه دولت ایران در صندوق بین‌المللی پول تایید شد